lunes, julio 27, 2009

26/7/2009
Cardona-Solsona-LLadurs-Embassament de Sant Ponç-Cardona

Avui, abans de tot em toca crítica personal i es que les últimes cròniques no tenen ni una sola foto!!! No vull buscar excuses, que si amb el mòbil no surten tan be, que tinc la càmera a la butxaca i costa de treure.. res d'excuses. La pròxima sortida he de fer alguna foto.

Be quedem a les 7:00 (quina son!!) per intentar no agafar les hores amb mes sol i arribar una mica mes d'hora, però sembla missió impossible. A la sortida erem el Manel Migueles, el Gatget, el Joan Rovira, el Wench i jo mateix. Havia de venir el David i el Oscar però no van aparèixer.

El dia comença fresquet i sortim direcció a l'embassament de Sant Ponç per arribar cap a Solsona i primera parada una mica d'hora per esmorçar a la Mare de la Font de Solsona. Ja pels senders que et deixen al restaurant ens trobem a un noi fent footing que quan ens veu de lluny es gira per mirar-nos i apartar-se i el pobre se'n va a terra com en un programa d'aquests de "vídeos de primera", la caiguda no va acabar amb lessió. Un cop ben esmorçats (alguns amb un plat amb ous ferrats, bacó, xoriço..) anem pujant direcció a Lladurs. Al principi es una pista que va pujant suaument, però en un creuament agafem un corriol de pujada que s'acaba transformant amb trialera impossible de pujar. Carreguem la bici uns metres fins conectar amb un altre pista que ja ens deixa a LLadurs. Per aquí el Wench punxa i parem a reparar. D'aquí agafem un camí tot de baixada que ens porta fins a la carretera de la Llosa del Cavall a Solsona. Aquí després de veure com passaven les motos a tota castanya fent carreres i jugant-nos la vida fem uns metres d'asfalt per agafar un altre camí que ens baixa fins al riu Cardener. S'ha de travessar i porta mig metre d'aigua. així que ens mullem una mica, però tampoc importa i ens refresquem. Només travessar lo, una pujada com una paret plena de pedres que fa que excepte el Joan que es un crack, els demés tinguéssim que pujar un tros a peu.
Continuem el camí, i el Wench te problemes amb el canvi, el cable està ben pelat i s'agafa just per un fil.. decideix continuar uns kilòmetres però s'acaba trencant el cable i ens veiem obligats a deixar el canvi fixe en un dels pinyons del mig i continuem el camí. Parem al Bar del Molí del Pont perquè la calor comença a ser insoportable i necessitem aigua (i unes clares que també van caure de sant Hilari..) agafem el camí que voreja l'embassament de Sant Ponç i ja direcció a Cardona.

La ruta no es molt dura, però la suma de kilòmetres a un ritme a vegades important i la calor la van fer 'intensa'.

Finalment:
76 Kms , 1.400 desnivell +
(tant llevarse d'hora per arribar igualment a les 14:00 a Cardona)

El Track: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=471967



Vaig fer una proposició deshonesta per repetir CARDONA-ANDORRA en un sol dia l'ultima setmana d'agost i sembla que hi havia interès, o sigui que potser ja no la faig sol..

Mario.

martes, julio 21, 2009

Collserola i Competi
Dissabte 18-7-209
Aquest dissabte vaig sortir amb una colla que sempre queden a prop de casa els dissabtes a les 8:00.
Així que jo puntual al lloc habitual i allà no hi havia ningú. Finalment apareix l'Ita i sembla que no sortirà ningú mes, així que a les 8:15 tirem direcció al riu per anar fins a Cerdanyola i un cop allà fer una volteta per la muntanya de Collserola.
El dia no es gaire calorós a mes a mes la zona està plena d'ombres i s'està força be.
Jo vaig seguint a l'Ita que es un crack i pugem a un bon ritme. De fet contínuament anem avançant altres bikers. Un cop al cim, em comenta que pujaríem la famosa trialera 'Matamachos'. Jo havia sentit a parlar i estava expectant per veure que trobaria, i la veritat es que em va dececpcionar una mica (potser per que esperava un altra cosa..). La pujada es tècnica, però ni te un desnivell exagerat ni es tampoc es massa complicada. Després de uns corriols divertits i una pujada dura, parem a esmoçar a Can Jané. El restaurant està molt be i no està massa massificat. Quant miro el rellotge i veig que no son ni les 10:00 me n'adono que efectivament anàvem a bon ritme.
Un cop esmorçats, una bona dosis de corriols tècnics molt divertits, després la "matamachos" però ara de baixada i continua el festival de corriols tant de pujada com de baixada. Finalment un altre cop a Cerdanyola i cap a casa pel riu. Arribo a les 13:10 i es que amb aquest noi anem folls tant de pujada com de baixada..

Dades:
72 Kms
1.4.00 Desnivell+

Nota negativa: Vaig perdre el meu fantàstic conta kilòmetres de 15 euros i ara tindré que comprar un altre.

Campionat d'españa a Montjuic (Diumenge 19/7/2009)

Ja feia dies que tenia ganes d'anar a veure alguns els cracks del mon de la Btt i aprofitant que venien a BCN, doncs mi vaig acostar.
Arribo just quan s'acaba la carrera dels master-30 i fémines a on veig arribar als dos guanyadors:

Marga Fullana (que no te rival):


Després em dono una volta per la zona de carpes a on trobo al "Rei" escalfant al costat de la furgo de l'equip:
"El Rei" Josep Antoni Hermida....................................... El sot del Migdia amb tot el muntatge


Un cop acabo de fer el xafarder em trobo a l'Ada i el Santi que també estaven gaudint de l'espectacle. Així que ens col·loquem en el primer viratge de la sortida i una mica més tard en una zona de pujada.


El circuit només tenia 7 Kms i tenien que fer 5 voltes, molt tècnic pels constants viratges per camins molt estrets i corriols (van caure molts corredors fins i tots dels favorits.. Mantecon, Isra, Lejarreta..). A la primera volta 'El Rei' va anar mitja volta amb els 4 o 5 primers, però de seguida els va passar i va anar traient temps ja fins a la victòria.
L'Hermida està dos graons per sobre de la resta de corredors i ho va demostrar guanyant amb certa facilitat ja que les dues últimes voltes simplement va gestionar el temps que tenia de marge.
Segon el Ruzafa que va fer una remonatada espectacular a les dues últimes voltes passant del 8é al segon i tercer l'Ivan Alvarez.

Aquí el campió cap a la victória.


Mario.

martes, julio 14, 2009

Intent de Volta a la Mola
12-7-2009


Ja feia dies que em feia gracia fer la volta a la Mola, i aquest diumenge ha sigut el dia escollit.
Vaig descarregar un track que feia bona pinta i nomes calia seguir-ho.

Vam quedar amb el Jose Miguel i el Jordi a les 7:45, però finalment sortíem a les 8:00h.

La ruta es poc transitada amb unes vistes espectaculars de la Mola i del Parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. La veritat es que el recorregut te molt corriol i sender tant de pujada com de baixada. Algun tros toca caminar.

Quan portem uns 35 Kms i arribem a prop de Mura, el Jordi ens comenta que encara falta molt i el seu ritme es massa lent i que prefereix agafar "carretera i manta" (la manta crec que no li va fer falta amb 35º..).
Mario i Josete (El Jordi fa de fotògraf.. i la Mola al darrera)

Continuem el Jose Miguel i jo mateix per un corriol molt divertit amb unes vistes espectaculars que ens deixa a Mura. Sen's ha fet tard, ja que son les 11:45 i encara hem de menjar alguna cosa.

Decidim un plan B ja que a les 14:00 hem de ser a casa i no tenim temps de fer tot el track sencer, per tant la idea es agafar un sender que veiem en el GPS i que ens porta pel dret cap al cim del coll d'estenalles per baixar després per carretera fins a casa.

El sender comença assequible i ciclabe pero ja es veia venir que tants metres de desnivell amb tants pocs kilòmetres seria poc ciclabe. Al final el sender que està molt tancat de vegetació i que no sembla que hi passi gaire gent ni tans sols caminant l'hem de fer pràcticament tot caminant, escepte alguns trossos que si que es podien fer a la bici, però que eren 'durets'. Podem extreure com a nota positiva d'aquest tram que vam tenir unes vistes espectaculars. Jo ja m'estava desesperant ja que tenia les cames com si m'hagués barallat amb tots els gats de la comarca i aquell sender no parava de pujar, fins que finalment arribem al cim, i d'aquí fins a la carretera al coll d'estenalles per baixa fins a Matadepera a tota castanya (amb pique amb algun ciclista de carretera..) per acabar el dia.

De fet tot i no ser la ruta sencera que volíem finalment vam fer la Volta a la Mola (potser millor Volteta a la Mola..).

69 Kms
1.500 desnivell +
(les dos últimes sortides han sigut de 69 Kms... es curiós no?? serà per algun motiu??)


Dimarts entre setmana Castellarnau - Puig de la Creu - Guanta - Castellarnau
14-7-2009


Avui hem sortit amb el José Miguel per rodar una mica i no perdre el nostre nivell.. (si es que podem perdre alguna cosa..).
Hem anat fins al Puig de la Creu d'aquí fins a la zona de tres pins i Guanta, un altre cop cap a Castellar i cap a casa.

Personalment necessito fer kilòmetres per anar guanyant fons que ara es el meu objectiu.

Al final 42 Kms
760 denivell +
Una mitja de 20 kms/h (que per no proporsar-nos córrer no està malament..)

martes, julio 07, 2009

Cardona - Rocafumada - Montmajor - Cardona
(5-7-2009)

Primer de tot vull felicitar al Santi i l'Ada per ser finishers de la Pedals de Foc NON-STOP. Aquesta parella cada dia superen nous reptes, en els que es tan important un bon físic com una gran força mental per superar els moments durs i han demostrat complir els dos requisits.

Aquest finde un altre cop a Cardona, per tornar a fer un altre ruta amb la penya Mundo. Aquest diumenge sortíem un pel més d'hora i ens trobàvem. Exactament a les 7:00h. Com ja els hi vaig dir, si cada setmana quedem mitja hora abans al final acabarem fent sortides nocturnes.

Els assistents: El Jordi, el Pep, el Gatget, el Joan, el Ramon, el Manel, el Wench, el David i jo mateix.

Sortíem mes o menys puntuals direcció a Rocafumada (al peu del Pla de Busa) i ja en els primers kilòmetres el Ramon es para perquè ens comenta que s'està marejant. Desprès d'uns minuts sembla que li passa i continuem el camí.
Aquesta ruta es completament diferent a la setmana anterior i el desnivell està mes repartit en tot el recorregut.
La primera pujada del dia ens porta fins a Sant Feliu de Lluelles per després baixar uns kilòmetres fins a la Vall D'Ora i tornar a pujar un altre vegada per arribar al cim a 1.099 mts d'altitud.
Sant Feliu de LLuelles

En aquesta pujada ja es comença a intuir que el mareig del Ramon semblava un estratègia per que no el vigiléssim a la pujada, ja que es el primer en fotre canya des de l'inici. Jo vaig seguint com puc. Finalment arribem a esmorzar a Can Pujol.
Can Pujol ......................................................................................................Serra de Busa


Un cop ben esmorçats tornem pel mateix corriols que hem arribat per agafar direcció a Cal Majoral. La segona pujada important del dia. Encara no he paït la botifarra que comencem a enfilar la pista. Al principi el ritme es 'relativament' tranquil i faig un comentari (que potser millor no haver fet..) dient que em trobo molt més còmode que l'anterior pujada i que no se'm disparant les pulsacions. Als 30 segons d'acabar la frase, un altre cop el Ramon canya cap amunt, seguint el Joan, el David i el Jordi. Ostres ara que vaig còmode toca apretar.. Un cop al cim ja es pràcticament tot baixada fins a Montmajor.
Tot i que el dia no ha sigut tan calorós com la setmana anterior fem una parada per agafar aigua i continuem per la riera de Navel ja direcció a Cardona.
En aquests últims kilòmetres com veig que em trobo força be poso plat gran i començo a rodar i em segueixen el Joan i el Jordi que sembla que cada dia està mes en forma. Parem una mica fins que arriben el David i el Ramon, i quan sembla que ja anirem més tranquils, el Joan comença a tirar.. collons quin stress.. i així a tota castanya fins arribar al Pont del Diable.
Allà esperem a la resta, però com jo tinc presa (per variar..) me'n vaig cap a casa.

Finalment com veig que quan arribo a casa porto 69 Kms, per no deixar aquest numero tan eròtic en el contakilometres pujo fins al Vilar Rural i torno a baixar per arribar a 71.

Així que 71 Kms i 1.500 de desnivell.

Deixo aquí el track: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=450239

El perfil:



Mario.