lunes, enero 11, 2010

II Volta pel Vallés 10-1-2010

Un altre any més el Santi i l'Ada ens havien preparat una nova "Volta pel Vallès" i està clar que no ens la podíem perdre tot i que les previsions eren d'una rasca terrible.

Quedem a les 7:45 a Sabadell i tots podem comprovar que efectivament seria un dia de fred (-4º). Allà ens vam trobar amb els companys maratonians i alguns altres amics.
Comencem pel bosc de Can Deu i direcció a Matadepera. Un cop allà pugem les primeres pujades que van de conya per escalfar una mica el cos. Es un petit bucle que ens porta un altre vegada a Matadepera ja per alguns corriolets. Un cop a baix agafem un tros per la riera per tornar a pujar a prop de les Pedritxes, però ara direcció direcció a la Collada de l'Obac. Un cop arribem al final de la pujada 'habitual' (normalment en aquest punt s'agafa la baixada fins a la Casa de l'Obac), ve una de les zones més maques de tota la sortida i es que agafem una pujada que va cap a la Torrota de l'Obac. Allà parem a esmorçar i estem a -6º aprox. Fem l'entrepà a tota ostia i es que en un moment ens hem quedat congelats i agafem un corriol tot nevat que ens porta cap a la Carena del Collet Estret. Aquests corriols son una passada a més el glaç i la neu li donen un aspecte i una sensació sobre la bici molt guapa.



També vam gaudir d'unes vistes impressionants de la Mola nevada.


Ara toca tot baixada fins arribar a Rellinars per uns senders molt divertits i alguns trams tècnics a on gaudim com "enanos" (no se per que aquesta expressió, si els enanos deuen gaudir igual que les persones d'estatura normal, no??).

Però abans d'arribar a Rellinars s'ha de travessar un riu completament gelat i el Dani decideix 'aparcar' al mig... Quines idees!


El José Miguel també intenta travessar el riu gelat i casi 'aparca' com el Dani.

L'única punxada del dia del Dani. I es que es llei de Murphy, si tens una roda amb tubuless i l'altra no, que creus que passa??

Un cop a Rellinars ens toca pujar un altre vegada cap a la casa de l'Obac per pista. Aquí ens trobem amb unes rampes del 23% que fa que tot i estar a -3º ens comenci a sobrar tota la roba..
Ens arrepleguem pràcticament al cim i ja anem tots plegats a l'urbanització dels Caus a fer el dinar. La idea es fer un entrepà i marxar però al restaurant ens preparan la taula i ens fan seure com si anessim a dinar dos plats. El cambrer devia emportar-se algun tipus de comissió ja que tot i que li vam dir que només volíem entrepans ens va oferir diverses vegades carxofes, pop a la gallega, xupitos.... vam riure molt amb aquest senyor perquè ja us podeu imaginar les bestieses que vam començar a explicar..

Encara ens quedava un tros de ruta i les triales més tècniques.
Enfilem cap a la zona de la trialera del Lada. Aquí un company (Mingo) va caure i ja va quedar tocat' i ens va haver de deixar a Terrassa.I es que es una trialera ciclable però a on no pots tenir dubtes o vas al terra i aquest es tot empedrat.

Aquí el Lada que dona nom a la trialera.

Arribem a la pista principal a on tornem a fer un altre dosis de corriols amb graons i escales de fusta a on ens tornem a 'emocionar'.

Aquí el Ramon a la zona d'escales..


D'aquí agafem unes pistes molt ben trobades que ens eviten passar per Terrassa i a més encara fem algun altre corriolet fins arribar al Llac Petit.
Arribem un altre vegada a Matadepera i d'aquí un altre vegada cap al Bosc de Can Deu per fer l'ultima dosi de corriols fins a arribar a Sabadell.
Aquí el Jose Miguel i jo mateix ens acomiadem del grup i ja tornem cap a casa.

Quina passada! m'ho he passat com un nen petit el dia de reis!! I es que la ruta ha estat molt variada passant per tot tipus de pistes, corriols, senders ja de pujada com de baixada, trams técnics, escales.. En fi una canya!

Al final:
68Kms i 1900 de desnivell acumulat.

Només em queda agrair al Santi i a l'Ada aquesta ruta tan ben trobada i per fer-nos passar un gran dia de Pur i autèntic BTT.

PD. Francesc t'he pispat algunes fotillos, espero que no t'importi..

3 comentarios:

  1. Ah! Aixi no es que fesis les mateixes fotos que jo?

    XD

    ResponderEliminar
  2. Molt guapa la crònica Mario, he rigut recordant-ho! I per fi es van trobar les bicis bessones!

    ResponderEliminar
  3. Power, vaig intentar fer les mateixes fotos que tu, però no em van sortir be..jejeje i t'he tingut que pispar un parell.

    Ada, finalment es van poder retrobar les dues scotts. L'important es que ho vam passar de PM.

    ResponderEliminar