martes, octubre 26, 2010

Falconada 2010 - casi Galeta Maria

Vaig pensar que podria ser un bon entrenament i un bon test per començar a veure com es comporta el meu tendó d'Aquil·les si el començo a apretar. A més de intentar tornar agafar una mica de ritme.

Així que quedem i sortim de casa a les 7 amb el Joaquin, el Josete i el Jordi per anar fins al lloc de la sortida.
Els dorsals els teníem del dia abans, així que només arribar deixem les bicis a primera línia de sortida (o això pensàvem nosaltres..) i anem a fer un cafetó.
Saludo a tot de coneguts que vaig trobant per allà i fem temps per l'inici, quan ja veiem que curiosament davant nostres ja tenim 40 o 50 corredors més... molts d'ells trigaran més de 4 hores a fer la marxa, però ells allà 'dale que dale..'
Tiren el coet i començo a fer un slalom per intentar arribar als davant, però surten tius de sota les pedres.. dels costats, de darrera dels cotxes.. arribo fins al cotxe que neutralitza la marxa i sorpresa la meva!! resulta que davant del cotxe hi havia pràcticament 100 tius més!
Espectacular, s'estaven esperant a la baixada uns 300 metres més enllà de la sortida original. Si senyor! Chapeau per ells!
Doncs res continuo amb el slalom fins arribar finalment al davant de tot abans d'arribar al primer pont i així evitar cua segura.
Poc a poc tot es posa al seu lloc i es forma un grupet de uns 8 o 10 que anem tirant riu amunt fins a Castellar. Enfilem cap a Sant Feliu del Racó i en la primera rampa 'encimentada' ja el Ivan Segarra s'escapa juntament amb el Toni Pacios i un altre noi que no conec. No es la meva guerra i al principi els mantinc a uns metres, però poc a poc van marxant, així que fem un grup de tres més darrera seu juntament amb l'Aleix (ens vam conèixer a l'arribada) i un altre noi que tampoc conec i comencem junts unes rampes molt dures amb molta pedra solta i aquí reservo una mica i em marxen uns 50 metres. Baixem cap a la carretera de Sant LLorenç i tornem cap a un altre pista de pujada a on poc a poc vaig agafant fins que em poso a roda d'aquell parell. Vaig molt còmode darrera d'ells i a la mínima que reposo un pel poso plat i foto 'zapatilla' a tope i els vaig deixant poc a poc. Vaig pujant cap a can Catafalch a bon ritme i miro enrera i no venen així que cap al km. 32 vaig quart i a l'avituallament em diuen que el primer va a 3 minuts. Penso que vaig molt be i que tampoc es tanta la diferencia ja que hem fet els trams més durs i la meitat que queda no ha de ser tan dura. Se que no puc agafar los ja que es impossible, però pensava que m'haurien tret més temps.
Arribo al cim i ara toca planejar fina arribar al creuament que ens puja cap al Puig de la Creu, quan de cop veig que a la pista habitual que pensava que era el camí correcte, te un X i sembla que ens envia per un sender/trialera. No em quadra gens. El dia abans a la nit havia mirant el track i semblava que s'arribava per pista.... Entro en el sender i arribo a un trencant ja dintre del sender i no hi ha marques?? No estic segur i torno enrere fins a la pista principal. Torno a mirar les indicacions i no les entenc. tant esperar i fer voltes m'atrapen l'Aleix i l'altre noi (quina merda..) Ells sembla que ho veuen clar i tiren per la trialera.Doncs vinga darrera d'ells.
La trialera es molt tècnica, hi ha uns sots fets per l'aigua que la fan molt difícil. En un parell de trams he de posar peu a terra i l'Aleix que baixa be, cap al final de la trialera el començo a perdre de vista. Finalment s'acaba la trialera i arribem a un altre pista principal i no veig marques (torno a dir-me interiorment que no anem be) i la merda es que no he vist cap a on ha tirat ell.
Tiro a l'esquerra i evidentment la cago! Després de pujar 1 Km ja veig que no vaig be i he de fer la volta un altre vegada per tornar al mateix punt i continuar pujant fins arribar finalment al camí principal que no hauríem d'haver deixat en cap moment. Quina putada he perdut més de 10 minuts amb la tonteria i ara a més potser també m'han passat altres.
Enfilo fins al cim del Puig de la Creu a on no veig ningú, ni davant ni darrera. un cop al cim baixada pels 'bombers' una baixada molt forta plena de pedres i destrossada per les últimes pluges a més amb tot de gent que va pujant a peu (suposo que d'alguna marxa..) Quina ràbia. Baixo potser més fort del que tindria de la ràbia que em va coent i arribo a Castellar.
D'aquí després de la pujada per carretera fins el cementiri, tornada tot pe pista direcció a Sabadell.
De cop en una baixada sento unes derrapades just darrera meu i veig que han arribat e tius a tota castanya. Ostres he baixat un pel el ritme mentre m'anava menjant la bola amb la cagada del collons i decideixo posar-me les piles o encara perdré la 5ª posició (veig que fins i tot perdent tant temps amb la cagada no he perdut la plaça. Poso plat gran baixo pinyons i poso un ritme de 38-39 Km/h amb el que vaig obrint forat. Tinc tanta ràbia que ja no paro ni baixo el ritme baixant riu avall a 175-180 ppm.
Una última pujada ja per asfalt, miro enrera i no be ningú i entro a meta..
Em diuen que he entrat 3º!! Ole, Ole i Ole!!! Finalment a les classificacions oficials soc 4art.

Sembla que algún dels bikers del davant no portava dorsal i per tant el meu primer podium o medalla de 'galeta maria'
Ja a l'arribada parlo amb l'Aleix i comentem la jugada i el tema de la trialera.. poc a poc van arribant altres corredors i a molts els ha passat el mateix.



Al final em comenten que algún CABRÓ ha canviat les senyals i fins que l'organització no ho ha vist, ens hem colat uns quants.. Com a mínim 40 o 50.Suposo que l'organització no ha tingut cap culpa ja que en general ha estat ben marcada.

Si he de ser sincer aquest any no m'ha agardat gaire el recorregut. De igual manera que altres anys per mi l'organització era d'un notable alt, aquest any queda en un BE justet.
Ha sigut practicament tot pista, menys l'única trialera que hem fet i que resulta que no s'havia de fer...
A més com a crítica constructiva crec que haurien de revisar el tema de les sortides.. ja no pels que volen anar més ràpid (ja que es tracta d'una prova No competitiva) si no fins i tot per seguretat.



Com a resum, quedo content ja que he aconseguit el meu objectiu de mantenir un bon ritme constant i trobar-me be fins al final a més sense molesties al tendó.

Al final 
63,8 Kms amb 3h7m i 4 Classificat

Calculo que si no hagués fet la trialera i la cagada posterior hauria fet 60 Kms en 2:53 o 2:55 aprox. O sigui que estic content i veig que poc a poc vaig recuperant la forma de cara a les maratons que m'esperen la temporada que be.

martes, octubre 19, 2010

Falconada 2010

M'he apuntat!!
Si, últimament m'estic tornant a aficionar a les pedalades.. m'estaré fent vell?
La veritat es que últimament no he fet gaires plans, per allò d'intentar anar poc a poc en la recuperació i encara no mi vull posar amb maratons així que com això hem queda aprop de casa, anirem a fer un 'super' entreno.
Si, ja se que es una pedalada, però mireu quin temps i quina mitja fan els 5 o 6 primers..

En fi que si no passa res allà estaré aquest diumenge 24.

Link: http://www.lafalconada.cat/index.html
La Falconada
Diumenge 24 - 8:00h

sábado, octubre 09, 2010

Rocafortina (encara no estic del tot rovellat!)

03-10-2010


Per aquest cap de setmana tenia dues opcions, anar a fer la Selènika de la setmana passada amb alguns companys del Forum maratonians o be acompanyar el meu germà (només a la sortida..) a Rocafort a on feien la pedalada "Rocafortina BTT

La veritat es que tant els kilòmetres 40 i el desnivell 1.000+ eren una mica ‘discrets’, però com el menú germà que comença amb això del Btt li feia gràcia,  vaig pensar que potser no seria mala idea anar i fer la pedalada per rebentar-me la patata a tope. Ja que de moment no puc fer tirades llargues ni molt desnivell, doncs fem-ho a tota castanya…

A les 8:15 arribo a Rocafort i vaig a pagar l’inscripció i ja em donen el 315 (i encara faltava molta gent..)  i això que només hi havien 250 places.. o sigui que al final han vingut molts bixiclistes..
Em diuen que el regal me’l enviaran ja que els inscrits el mateix dia tindrem que esperar (per cert, molt xulo el maillot).
Son les 8:45 i la gent ja desfila cap a la sortida i jo darrera que no vull sortir massa enrere. Al final em poso a tercera línea.
A les 9:05 es dona la sortida i comenta amb una baixada per pista força inclinada i desprès emporlanada amb algunes corbes a on la gent ja va a saco. Jo no vull ser menys i començo a guanyar posicions fins que després d’una corba ja comença el pla i es forma un grupet de 5 o 6 que anem tirant al davant.
Quina gràcia anar amb els primers, no m’havia passat mai.. anem així ben be fins al Km.4 que comenta la primera pujada del dia. Es posen a tirar dos nanos de Terra Bike bastant mes joves que jo i mica en mica comencen a marxar i em quedo enrere amb un altra nano del Tomas Belles. Vaig “a pendre pel cul” de pulsacions (no baixo de 179-180) i prefereixo reservar un pel i en tot cas apretar els últims 10 Kms.
Acaba la primera pujada i entrem en un dels pocs corriols que trobarem i sense cap dificultat tècnica. Agafem pista de baixada i a saco cap avall. Les pistes estan força pedregoses i no vaig gaire còmode amb la meva roda davantera. De fet li he perdut la confiança.. es com quan li perds la confiança al teu advocat, o al teu millor amic, o a la teva parella… Una desgràcia!!! Doncs així estic jo amb la meva roda davantera. Deixo que tiri de baixada el company de cursa que va una mica més fort baixant i al pla l’agafo amb facilitat.
Comença la segona pujada del dia i veig que amb relativament poc esforç deixo un pel al company, així que penso que ja que no puc deixar-lo al pla ni a la baixada ho faré en els últims kilòmetres.
S’acaba la pujada i tornem a baixar i planejar. Tiro amb força, però es un recorregut molt ‘facilon’ i molt ràpid i es difícil treure forat.
De cop trobem a un dels bikers del davant que ha trencat la cadena. O sigui que guanyem una posició.
Comencen uns kilòmetres de plans i falsos plans i en alguna de les pujades veiem al 4 a uns 60 metres.. i penso ostres si està aquí mateix! Potser el puc agafar. Travessem el riu i ve una de les últimes puades del dia. Sobre el km 31. No es gaire més d’un km però desprès de fer una corba veig al 3 i al 4 i penso es la meva! I començo a apretar. Mica en mica deixo al company de T.Belles, però no acabo de contactar amb el de Terra Bike. Suposo que ell també sap que falta poc i m’ha vist i s’està deixant l’anima. De cop ja es veu el poble i una rampa potent emporlanada de pujada de 300 mts. Miro davant i veig que no puc contactar amb el 3 i 4 i pel darrera l’altre tampoc no ve, així que ja més còmode acabo de pujar i fins a meta.

Finalment crec que he entrar el 5 ja que al final he anat trobant gent que feia la pedalada curta o mitjana. Estic molt content!!
Els dos que hi ha davant meu (que no son el 3 i 4 que jo perseguia) quan els hi demanen quina cursa han fet diuen que la llarga?? Com que la llarga?? Els i comento que jo no els he vist i que quants kms portaven (que borde que soc..), i evidentment només portaven 29.. Ho comentem a la taula, però no se jo al final que publicaran a les classificacions…

Al final segons les meves dades:
39,5 Kms , 1000+
1h 55 min,  20,4 mitja Km/h
4 o 5 classificat (no estic segur..esperarem les classificacions)
PPM. Mitjes: 177
PPM máxima: 184

Si, ja se que es una pedalada, que son pocs kilòmetres, que es poc desnivell, que no es competitiva, però després del que he passat, fa il·lusió veure que pots estar davant lluitant pel podium.. tot i que es una pedalada!! Ja ho se!!

Potser soc molt exigent, però no he acabat destrossat ni molt menys i sempre em queda la percepció de si podia haver patit més al principi i no perdre al grup davanter tan ràpid o si podia haver apretat més durant la meitat de la cursa i no haver-me quedat al ritme de l’altre company, però suposo que encara em queda molt per aprendre.

La pedalada està molt ben organitzada, al final amb botifarra i uns cigrons boníssims. El Maillot també es molt guapo, però la ruta pel meu gust no es gaire maca, molt pistera i massa ràpida, però en fi per gustos els colors.

Per cert, el meu tendó de moment perfecte!!

lunes, octubre 04, 2010

Començo a veure la llum un altre cop!!

Ja feia molts dies que no actualitzava aquesta cosa que es diu ‘blog’ i home alguna cosa si que ha passat..
Desprès de fer la Gran Pedals, vaig aprofitar els últims dies d’agost i primers de setembre (jornada intensiva a la feina..)  per intentar entrenar una mica, fins que un dels dies, desprès d’una sortida forteta per carretera, quan torno a casa em trobo amb una escalfor i molèstia considerable a la part baixa del bessó, es a dir al Putu tendó d’Aquiles
Merda, he tornat a recaure de la tendinitis que ja donava per ‘finiquitada’!!
Demano hora a u altra Trauma (ja que l’anterior la veritat es que fatal..) i mentre, 15 dies de parada TOTAL.

Quan visito al nou trauma Dr.Fontseré del TraumaSalut, li explico tot i només tocar-me el tendó em diu que ja veu el que tinc i que no necessita ni tan sols veure la ressonància (que jo portava de l’ultima vegada..). Es tracta clarament d’un nòdul, es a dir que quan tenia la tendinitis vaig tenir una micro ruptura en el tendó d’aquiles i com no vaig parar de fer esport aquesta ruptura va cicatritzar malament fent una mica de relleu i aió es diu nòdul. El trauma em diu que em posi una pomada molt forta i que segurament el reduirem bastant (però no eliminat) i que no tinc tendinitis i per tant continuï fent esport.
Collons que content! Puc continuar fent esport (poc a poc..) i a més ara ja se que tinc. Ara a veure com va la pomada màgica.

Després de la parada un parell de setmanetes, ja he tornat un altre cop a fer kilòmetres, però encara no puc fer cap marató , no puc plantejar-me anar a curses llargues per no recaure un altre vegada i per tant he d’anar poc a poc controlant. La temporada ja la dono per tancada i en tot cas potser vaig a alguna pedalada y potser alguna sortida més maratoniana amb una mica de seny.