martes, mayo 26, 2009

Sabadell-Collsuspina (23/5/2009)
129 Kms - 2.900 desnivell+


Després d'uns dies de pocs kilòmetres ja que m'estic acostumant a la meva nova etapa com a pare.. (i no perquè m'hagi fet capellà), tocava tornar a les maratons.

Així es que m'apunto a una sortida amb els amics 'Galleteros' , organitzada pel Juan Carlos (Pedaleitor) i que feia molt bona pinta.. (Sabadell-Sant Feliu de Codines-Sant Miquel del Fai-Collsuspina- Castellterçol-Castellar-Sabadell)

Quedem a les 7:30 a Sabadell al riu a l'alçada de la Salut, per iniciar la ruta. El dia es presenta tapadot i amb algunes gotetes, però finalment la calor ens va acompanyar pràcticament tota la marxa.
Finalment els assistents: Pedaleitor, Greywolf, mariona, Doo4ever, Jaumetal, Armand, Diamondback, Dr.Voll i jo mateix.


Ens posem amb marxa, i en els primers kilòmetres ja es comença a veure que el ritme serà important.. Comencem per les afores de Castellar i anem direcció Sant Feliu de Codines, a prop de Guanta ja passem per la primera trialera del dia per començar a escalfar motors.

Continuem per pistes amples fins arribar a Sant Feliu a on parem a omplir els bidonets ja que comença a fer calor i necessitem líquids.
D'aquí enfilem tot pujada fins a prop de Sant Miquel del Fai a on passem per un sender molt estret amb unes vistes magnífiques, peró que s'ha de vigilar molt ja que una caiguda et faria rodolar molts metres muntanya avall.

Passat Sant Miquel del Fai, agafem una carretera asfaltada que pica cap a munt i d'aquí una pista que també enfila cap a munt. La calor també comença a picar 33-35 graus..

La veritat es que la ruta es variada, però encara no portem la meitat i tenim la sensació d'estar tota l'estona pujant..
Però tot te recompensa i encarem un dels troços mes macos de la ruta "Sauva Negra" uns 3 Kms de sender per dintre d'una fageda increïble.

Aquesta fageda ja ens deixa a prop de Collsuspina a on parem a dinar ja que arribem cap a les 13:00h i ja portem uns 70 Kms (o sigui que el ritme es altet..) i comencem a tenir gana. Alguns aprofiten per 'dutxar-se' a la font i es que la calor no perdona.



Un cop descansats, be potser el corriols més güapo de tota la ruta que ens porta cap a unes coves amb una petita reconstrucció d'un poblat a prop de Moia.
Coves del Toll: http://www.covesdeltoll.com/coves_prehistoriques_catalunya.htm





Aquí trobem la porta oberta i aprofitem per entrar a visitar-les. Ja ens estranya que sigui gratuït, fins que surt un home i ens diu qye val 6 euros.. però en aquell moment ja les havíem visitat així que continuem direcció Castellterçol.
Travessem un riu, a on Pedaleitor va tenir un petit accident molt espectacular, però sense consequencies.. Jo aprofito per remullar-me perquè la calor em mata i la ruta continua pujant.


El Juan Carlos com a bon guia ens comenta que ja queda poc de pujada i arribem al punt més alt de la sortida (910 mts) i que a partir d'aquí ja pràcticament es de baixada.
Però la veritat es que a mi se'm va començar a fer dur ja que cada vegada guanyem desnivell, trobem una baixada i el tornem a perdre.. i semblava que no arribéssim mai al cim.
Peró com sempre un cop a dalt ara si que toca baixar.. i anem fins a Castellterçol a buscar una font que trobem, però que no funcion o sigui que al bar a comprar begudes ja que tots anem sense reserves..
Des de Castellterçol ja anem tot de baixada fins a Castellar. Arribem cap a les 16:15 i jo que tinc presa em despedeixo de la resta del grup i m'acompanyen també el Juan Carlos i Greywolf fins al riu de Castellar.
La resta, no van tenir prou amb més de 100 Kms que van decidir fer un bucle i pujar fins a l'ermita del Puig de la Creu per arrodonir el desnivell a 3.000+

Finalment les meves dades:
129 Kms
2.900 desnivell + acumulat
8h 02 min. pedalant - 11h 15min de ruta
7 litres de liquid beguts.
mitjana 141 ppm
máximes 190 ppm
6.429 Kcal

En resum un bon dia de Btt, amb una ruta de paissatges i camins molt variats i a més amb una molt bona companyia.

El track: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=400454



Mario.

No hay comentarios:

Publicar un comentario